ESCUELA DE TEORÍA Y DIRECCIÓN CINEMATOGRÁFICA

Les i els alumnes de LCDC jurat Next del Americana

Les i els alumnes de LCDC jurat Next del Americana
14 abril, 2021 admin

Els i les alumnes de l’àrea de crítica de La Casa del Cine un any més han sigut el jurat de la secció Next del Americana Film Fest que es va celebrar entre el 2 i el 7 de març del 2021.

Premi del jurat jove de La Casa del Cine estava format per Teresa Alcaide, Alexandra Astor, Irene Martínez, Paula Lara Ferre, Josep Bel Domingo, Cristian García Serrano, Carlos Quesada González, Kevin Chepe Ballena, Ana Acosta, María Abad i Mariana Barbosa dos Reis Mendes i la pel·lícula guanyadora va ser Blanco de verano de Rodrigo Ruiz Patterson.

El premi de la crítica ACCEC format per Aaron Cabañas, Marla Jacarilla i Pep Armengol va atorgar una menció especial, per la seva acurada posada en escena que sap reflectir una història crua però a la vegada molt humana, basada en unes interpretacions d’una gran naturalitat, a la pel·lícula Sweet Thing, d’Alexandre Rockwell.

Així mateix, per ser una proposta trencadora que reflecteix a la perfecció l’esperit del festival, per la frescor de les seves interpretacions, el ritme de la narració i la seva habilitat per a reflexionar des de l’humor sobre les estructures familiars, el jurat atorga el premi de la secció TOPS a Shiva Baby, d’Emma  Seligman.

Respecte al premi del públic, segons les votacions dels espectadors de Filmin, el premi del públic de la secció Discoveries és per el documental Satan & Adam de V. Scott Balcerek.

El premi del públic de les seccions de curtmetratges (Shorts 1 i Shorts 2) ha estat per la cinta d’animació Hudson Geese de Bernardo Britto.

Finalment, el premi del públic de les Seccions Oficials del festival (Tops, Next i Docs) ha estat per la pel·lícula Bienvenidos a Chechenia de David France.